"Żyć to działać, to rozsiewać po świecie talent, energię, uczucie, pomagać w czasie teraźniejszym pokoleniom przyszłym." Władysław Stanisław Reymont

Aktualności

22 czerwca 2017 21:49 | Aktualności

„Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni” - idealny podręcznik do nauki gotowania.

        Duzi, czy mali – wszyscy czujemy podekscytowanie, kiedy w ręku trzymamy prezent i zastanawiamy się co takiego może skrywać ozdobne opakowanie. Na pewno znacie to uczucie! Badamy wagę, potrząsamy, wąchamy i próbujemy zgadnąć co jest w środku… Książki jako prezent mówią dużo więcej niż inne przedmioty. Oczywiście zabawki, czekoladki, czy inne gadżety też cieszą, ale książka… to prezent, który niesie ze sobą dużo więcej! Literatura ma moc, by obudzić w nas iskrę ciekawości i kreatywności, poszerza horyzonty oraz sprawia, że stajemy się bardziej otwarci na świat i ludzi.

      „Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni" to niezwykła książka, która uczy gotowania od podstaw, a także dostarcza wielu kulinarnych inspiracji. Ania Starmach, jurorka Master Chefa Juniora, prezentuje przepisy dla małych kucharzy gdzie pokazuje, że gotowanie to wspaniały pomysł na twórcze i radosne spędzenie czasu dla całej rodziny. W książce znaleźć można wyjątkowe propozycje na każdy posiłek dnia wzbogacone o sprytne triki i ciekawostki.

      Książka „Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni" okazała się doskonałym prezentem dla małych kucharzy, którzy brali udział w innowacji pedagogicznej „Dzieciaki w kuchni”. Podręcznik do nauki gotowania zakupiliśmy dzięki życzliwości i wsparciu cudownych Rodziców.

        Co dzieciaki znajdą w książce? Przede wszystkim zachętę do twórczego i radosnego spędzania czasu w kuchni. „Pyszności. Kulinarne pomysły dla małych szefów kuchni" to zbiór 60 nietuzinkowych pomysłów na posiłki dla dzieci i triki, jak sprytnie przemycić do dziecięcego jadłospisu więcej zdrowych składników, jak przygotować własny ketchup, stworzyć czekoladowe miseczki. Uczniowie poznają wiele ważnych sekretów, które pozwolą nauczyć się samodzielności w kuchni, a rodzicom przyniosą radość ze wspólnego gotowania.

        W książce znajdują się przepisy, z którymi każde dziecko poradzi sobie bez problemu, ale są i takie, które wymagają pomocy. I to sprawi, że gotowanie stanie się świetną zabawą i nauką, której podsumowaniem będą pyszne efekty kulinarne. 

Mimo powszechnej digitalizacji, wciąż nic nie przebije papierowej książki jako prezentu.

 

Red. Ilona Przydatek, Beata Taracińska

 

Przeczytano: 217 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry

Zdjęcia: