"Żyć to działać, to rozsiewać po świecie talent, energię, uczucie, pomagać w czasie teraźniejszym pokoleniom przyszłym." Władysław Stanisław Reymont

Aktualności

22 grudnia 2017 17:27 | Aktualności

Grudniowe smaki i zapachy.

      Miesiąc grudzień poznaje się po smakach i zapachach. Zbliżają się święta, a wraz z nimi świąteczne przygotowania, zwłaszcza kulinarne. Święta to dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów, robienie wyjątkowych potraw, delektowanie się oryginalnymi smakami.

      O tym, że przebywanie w kuchni jest dobrą zabawą, przekonali się 20 grudnia uczniowie klasy III A, którzy podczas zajęć kulinarnych przygotowali ciasteczka na Boże Narodzenie – brownie z czerwonych buraczków czyli Mikołajkowe Rudolfy. Radość małych szefów kuchni przy zdobieniu bezcenna. Gorąco polecamy i zapewniamy, że taki deser wzbudzi zachwyt.

      Zabawa z dziećmi w pieczenie świątecznych smakołyków jest wspaniała. Pamiętać będą o tym dzieci i będzie to smak z dzieciństwa. Dla takiej idei warto się potrudzić i nawet oddalić pewne obowiązki, aby z radością poświęcić czas dzieciom i słodkościom. Wszystkim polecamy. To, co zrobimy własnymi rękami będzie smakować tylko jak miłość!

Smacznego :-)

Red. Ilona Przydatek

Przeczytano: 153 razy. Wydrukuj|Poleć znajomemu|Do góry

Zdjęcia: