
Kulinarna niespodzianka dla Mamy.
Dzień Matki to święto, wobec którego nikt nie pozostaje obojętny. I choć mamę kochamy każdego dnia to jednak rzadko mamy okazję jej to okazać. 26 maja jest właśnie dniem, w którym każdy z nas chce dać swoje Mamie, to co najlepsze.
Aby Mamy były zadowolone i szczęśliwe w dniu własnego święta, nie potrzebują prezentów za miliony. Wystarczy bowiem pokazać, jak bardzo są dla nas ważne, a miłość przecież nie jest liczona w ilości wydanych złotówek! Liczy się gest, a nie szalone prezenty, o których i tak kiedyś się zapomina.
Z pewnością wielu z nas myśli często o pysznych obiadach, ciastach i smakołykach, które przyrządzone przez mamę smakują najlepiej na świecie. Dlatego też, z okazji święta Mamy, uczniowie klasy IIa podczas zajęć kulinarnych zorganizowanych w ramach realizacji innowacji pedagogicznej „Dzieciaki w kuchni” przygotowali dla swoich mam - babeczki bananowe. Zapewne bardzo zaskoczą swoją Mamę samodzielnie przygotowaną niespodzianką kulinarną.
Wszystkim Mamom, życzymy dużo szczęścia, wszelkiej pomyślności, zdrowia, a także wyrozumiałości dla swoich pociech.
Red. Ilona Przydatek