
Zajęcia kulinarne w świetlicy profilaktycznej w Dobrzycy.
I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę.”
Anna Frankowska
Jesienne wieczory sprzyjają zacieśnianiu więzów przyjaźni oraz współpracy. Dzieci i młodzież z Dobrzycy poświęciła październikowe popołudnie na własnoręczne przygotowanie ulubionych smakołyków - frytek. W poniedziałek 27 października grupa zajęła się przetwarzaniem ziemniaków na frytki. Każdy miłośnik zajęć świetlicowych przyniósł produkty potrzebne do przygotowania tego dania. Jakub Linder zadbał o profesjonalną frytkownicę oraz krajalnicę do ziemniaków. Dzięki Kubie smażenie było bezpieczniejsze, a frytki zdrowsze. Praca została podzielona. Młodzież zajęła się obieraniem i cięciem ziemniaków. Młodsze dzieci przygotowały i nakryły stół. Każda grupa rewelacyjnie wykonała swoje zadanie! Frytki były przepyszne, a stół pięknie nakryty.
Nad sprawnym i bezpiecznym przebiegiem zajęć czuwała Beata Taracińska nauczycielka z Zespołu Szkół im. Władysława Stanisława Reymonta w Starej Łubiance.